Vesti iz oblasti delovanja SrbEVs

O ekstracelularnim vezikulama u radio emisiji Solaris

Predsednik SrbEVs, dr Maja Kosanović je 24.11.2022. gostovala u čuvenoj radio emisiji Soalris, na drugom programu Radio Beograda. Ova emisija čiji autor je Srđa Jankovića, naš istaknuti klinički imunolog, posvećena je temama iz oblasti prirodnih nauka. U svom gostovanju dr Kosanović je, po prvi put, pokušala da široj javnosti približi oblast istraživanja ekstracelularnih vezikula i da objasni njihov značaj za razumevanje fizioloških i patofizioloških procesa u organizmu kao i njihov veliki dijagnostički i terapeutski potencijal. Osim toga, ovo je bila i prva prilika da se javnosti predstavi i Srpsko društvo za ekstracelularne vezikule, sa posebnim osvrtom na prvi skup, SrbEVs, koji je održan 18.11.2022.

https://www.isev.org/isev2023


Otvorena registracija za ISEV2023

Registracija za ISEV2023 je otvorena! Ovaj najveći međunarodni kongres posvećen ekstracelularnim vezikulama će se 2023. godine održati u Sijetlu u SAD. Do 30-og marta se možete registrovati po povoljnijim cenama. #ISEV #ISEV2023

https://www.isev.org/isev2023


Potpisan Sporazum o saradnji sa Srpskim društvom istraživača raka, SDIR

Dr Milena Čavić, predsednica Srpskog društva istraživača raka, SDIR i dr Maja Kosanović, predsednica Srpskog društva za ekstracelularne vezikule, SrbEVs su, u okviru SrbEVs2022, potpisale Sporazum o naučno-stručnoj saradnji. Ovim sporazumom se i formalno otvara mogućnost za saradnju dva društva na polju razmene naučnih saznanja iz svojih oblasti istrživanja, razmenu predavača, literature i organizovanje zajedničkih naučnih i edukativnih nastupa, sve sa ciljem unapređenja nauke u Republici Srbiji.

Potpisivanje sporazima o saradnji između Srpskog društva istraživača raka, SDIR i SrbEVs, dr Milena Čavić i dr Maja Kosanović

Galerija slika sa SrbEVs2022


Prvi sastanak Srpskog društva za ekstracelularne vezikule (SrbEVs2022)

Prvi sastanak Srpskog društva za ekstracelularne vezikule (SrbEVs2022) će se održati 18. novembra 2022. godine u biblioteci Instituta za biološka istraživanja “Siniša Stanković” (IBISS), sa početkom u 9:30 časova.

Registracija je neophodna za sve učesnike koji nisu članovi Društva i vrši se slanjem informacije o imenu, prezimenu, zvanju i afilijaciji na mail društva (srbevs.office@gmail.com). Registracija je moguća do 3.11.2022. i besplatna je.