Vesti iz oblasti delovanja SrbEVs

2nd MOVE Symposium

SJAJNA VEST: 2nd MOVE Symposium će biti održan u Beogradu 8-11.10.2024. godine!!

Sve o tome na web-stranici 2nd MOVE Symposium.

2nd MOVE Symposium logo

Dobrodošli u Beograd i uzbudljiv nano-svet extracelularnih vezikula!


Prvi MOVE simpozijum je bio veliki uspeh!

Sve o 1. MOVE simpozijumu održanom u Malagi, Španija, možete pronaći na našoj stranici Događaji https://srbevs.rs/ev-insight/

Izašao je Abstract book “Small New World 2.0″ – regionalnog skupa u Gracu

Još samo 2 dana do početka prvog regionalnog sastanka u čijoj organizaciji SrbEV učestvuje, “Small New World 2.0”!

Abstract book ovog skupa će biti objavljen samo on-line, na sajtu našeg društva i sajtovima drugih drštava koja su ko-organizatori ovog skupa. Takođe, na našem sajtu možete preuzeti najnoviju verziju Programa.

https://srbevs.rs/small-new-world-2-0/


Izašao je Program “Small New World 2.0″ – regionalnog skupa u Gracu

“Small New World 2.0” obećava mnogo dobrih usmenih obraćanja, zanimljivih poster prezentacija i izuzetne goste sa plenarnim predavanjima.


Small New World 2.0″ – regionalni skup u Gracu

Sa velikim zadovoljstvom najavljujemo regionalni skup na temu ekstracelularnih vezikula u su-organizaciji SrbEVs.

Zajedno sa društvima za ekstracellularne vezikule Austrije, Mađarske i Slovenije, SrbEVs organizuje zajednički skup koji će biti održan u Gracu, u Austriji 4. i 5. septembra 2023. godine.

Ovaj skup je namenjen prvenstveno članovima ASEV, HSEV, SiN-EV i SrbEVs, ali su dobrodošle i kolege iz društava za ekstracelularne vezikule drugih zemalja.

Lista istaknutih kolega iz EVs polja koji će održati predavanja po pozivu će biti objavljena uskoro.

Takodje, naknadno će biti objavljeno kada će biti otvorene prijave za učešće na skupu i ostale relevantne informacije.

U okviru ovog skupa, 6. septembra će se održati i radionica sa praktičnom demonstracijom opreme (sa ograničenim brojem mesta). Više o tome u sledećoj najavi!

Vidimo se u Gracu!


Spremite se za MOVE internacionalni simpozijum

“EV Insight” u Malagi!

MOVE, neformalno udruženje evropskih nacionalnih društava za ekstracelularne vezikule među kojima je i SrbEVs, organizuje svoj prvi skup koji će biti održan 24-27 oktobra 2023. u Malagi, Španija. Ovo je prilika da čujete najnovije informacije iz oblasti EVs, zanimljive diskusije i da upoznate kolege sa evropskog EVs-istraživačkog prostora. Detaljnije informacije će biti objavljene uskoro na ovoj stranici i na društvenim mrežama SrbEVs-a!


O ekstracelularnim vezikulama u radio emisiji Solaris

Predsednik SrbEVs, dr Maja Kosanović je 24.11.2022. gostovala u čuvenoj radio emisiji Soalris, na drugom programu Radio Beograda. Ova emisija, čiji autor je Srđa Janković, naš istaknuti klinički imunolog, posvećena je temama iz oblasti prirodnih nauka. U svom gostovanju dr Kosanović je, po prvi put, pokušala da široj javnosti približi oblast istraživanja ekstracelularnih vezikula i da objasni njihov značaj za razumevanje fizioloških i patofizioloških procesa u organizmu kao i njihov veliki dijagnostički i terapeutski potencijal. Osim toga, ovo je bila i prva prilika da se javnosti predstavi i Srpsko društvo za ekstracelularne vezikule, sa posebnim osvrtom na prvi skup, SrbEVs, koji je održan 18.11.2022.

https://www.isev.org/isev2023


Otvorena registracija za ISEV2023

Registracija za ISEV2023 je otvorena! Ovaj najveći međunarodni kongres posvećen ekstracelularnim vezikulama će se 2023. godine održati u Sijetlu u SAD. Do 30-og marta se možete registrovati po povoljnijim cenama. #ISEV #ISEV2023

https://www.isev.org/isev2023


Potpisan Sporazum o saradnji sa Srpskim društvom istraživača raka, SDIR

Dr Milena Čavić, predsednica Srpskog društva istraživača raka, SDIR i dr Maja Kosanović, predsednica Srpskog društva za ekstracelularne vezikule, SrbEVs su, u okviru SrbEVs2022, potpisale Sporazum o naučno-stručnoj saradnji. Ovim sporazumom se i formalno otvara mogućnost za saradnju dva društva na polju razmene naučnih saznanja iz svojih oblasti istrživanja, razmenu predavača, literature i organizovanje zajedničkih naučnih i edukativnih nastupa, sve sa ciljem unapređenja nauke u Republici Srbiji.

Potpisivanje sporazima o saradnji između Srpskog društva istraživača raka, SDIR i SrbEVs, dr Milena Čavić i dr Maja Kosanović

Galerija slika sa SrbEVs2022


Prvi sastanak Srpskog društva za ekstracelularne vezikule (SrbEVs2022)

Prvi sastanak Srpskog društva za ekstracelularne vezikule (SrbEVs2022) će se održati 18. novembra 2022. godine u biblioteci Instituta za biološka istraživanja “Siniša Stanković” (IBISS), sa početkom u 9:30 časova.

Registracija je neophodna za sve učesnike koji nisu članovi Društva i vrši se slanjem informacije o imenu, prezimenu, zvanju i afilijaciji na mail društva (srbevs.office@gmail.com). Registracija je moguća do 3.11.2022. i besplatna je.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *